onsdag 30 april 2014

Kiko - 846 Metallic Red

En riktigt snygg, skimrig och djup röd kan ju inte bli fel. Det måste vara den mest klassiska färgen på nagellack, eller vad tror ni? Metallic Red från Kiko är inte långt ifrån att vara den perfekta röda! Jag älskade att bära det här lacket, det kändes stiligt och fräscht.


Fantastiskt glans även utan Seche, två lager som torkar fort och underbar färg. Är man noggrann och vill spara på dropparna kan man till och med få det att täcka med ett lager. Sååå snyggt, jag är mer än nöjd! Det var även det här lacket som var grund till söndagens nailart om någon undrar.  

Formula: 10 av 10
Färg: 9 av 10



tisdag 29 april 2014

Adena - No. 48

God morgon! Har ni haft en bra helg? Jag känner mig lite mörbultad efter den här helgen, fast det ändå har hunnit bli tisdag. Man orkar verkligen inte samma saker längre, kanske det kan bero på en 28 veckor lång graviditet..? ;) Två dagar i solen med trädgårdsarbete och jag är helt slut. Det syns på mina nagelband också, de blir hemskt torra i solen. Blir era också det?


Lacket jag visar idag har jag burit en gång förut och jag har för mig att jag var ganska besviken då. Men jag kommer inte ihåg varför, för nu gillar jag det. Härlig, något dammig blå med neonformula. Två flödiga lager räcker bra, men man får ha lite tålamod med torktiden. Visst är den fin? Adenas lack är dessutom billiga så jag hittar inget att klaga på direkt. 

Formula: 7 av 10
Färg: 7 av 10



söndag 27 april 2014

NailArt Sunday - Randigt

Det känns tråkigt, men jag har så dåligt med tid för naglarna nu. Visst, jag målar om flera gånger i veckan, men jag hinner inte swatcha och göra nailarts så mycket som jag skulle vilja. Bloggen kommer nog bli lite lidande här framöver, men jag hoppas såklart att ni vill kika in ändå.

Dagen till ära, NailArt Sunday, har Angelica gett oss temat randigt. Det är ju ett jätteroligt tema som man kan variera i oändlighet, men jag fick knåpa ihop något snabbt. Jag är nöjd med manikyren, men den är ju inte speciellt kul. Och inte mycket till ränder heller... Men jag hoppas den blir godkänd i alla fall :)

fredag 25 april 2014

Sensinity - 29 Vanilla

Äntligen LÖN! Åh vad fattig jag varit där här månaden. Min sjukskrivning ville inte riktigt gå ihop med lönen från jobbet, det blev en riktig klämmånad. Men nu är den över, och jag kan börja leva (köpa nagellack) igen!


Fast det är en efterlängtad och härlig fredag visar jag ett ganska tråkigt lack idag. Sensinitys 29 såg lite roligare ut i flaskan än vad den var när den hämnade på naglarna. Platt, kakig och intetsägande. Babyblått utan liv. Kan man säga att ett nagellack saknar liv? Det finns liksom ingen gnista om ni förstår hur jag menar. Dessutom blev det bubblor på två naglar. Vanilj luktar den inte heller, trots att korken lovar det. Ja ni hör ju, bara tråkiga saker! Två lager och rätt seg torktid. 

Formula: 6 av 10
Färg: 3 av 10


torsdag 24 april 2014

HM - Lemon Sorbet

Här kommer grunden från söndagens påskiga nailart. Klart jag ville bära gult i påskas, så Lemon Sorbet fick åka på redan på skärtorsdagen. Jag tror jag gav en femma för den här flaskan på någon av HM:s reor, vilket jag tycket är ett mycket angenämt pris ;) Ber dock om ursäkt redan nu för mina trasiga nagelband... 


Visst påminner nyansen om citronsorbet? Jag tycker att det är en mycket fin gul, lagom påskig och riktig passande på våren. Det gick hem hos kollegorna på jobbet! Ovanligt lättlackad för att vara gul, men tre lager behövdes för täckning. Lite VNL är kvar som ni ser, men det syns mest på bilderna. Torktiden var helt okej. Visst blir man glad av gula nagellack? 

Formula: 6 av 10
Färg: 6 av 10



onsdag 23 april 2014

Nordic Cap - NP46

Jag har testat åtskilliga lack från svenska märket Nordic Cap men fortfarande aldrig stött på någon riktig besvikelse. Och då snackar vi många lack, säkert 15 stycken. Tills nu! NP46 var ingen hit, kanske är den undantaget som bekräftar regeln? Men även dåliga lack ska få visas upp tycker jag, och till och med få vara med på Karins Gröna Onsdag :)


Frostfinish med penseldrag och bubblor. Inte min favoritfinish. Penseldrag kan jag stå ut med, men bubblor och knottror går bort. Söt färg, men jag tror att den ljusa nyansen visar lackets skavanker ännu mer. Hyfsat lättlackat, tre lager krävdes för täckning. Torktiden vet jag inte riktigt hur den var, det åkte av ganska fort... Nej, det här var ingen höjdare. 

Formula: 4 av 10
Färg: 2 av 10



söndag 20 april 2014

NailArt Sunday

Glad Påsk! Har ni haft en skön ledighet hittills? Här hemma har vi fullt upp med att hinna med så många familje- och släktmedlemmar som möjligt. Idag är det mina svärföräldrars tur. Grillning, godisätning och jobb i trädgården står på schemat!

Eftersom vi är mitt uppe i påskhelgen tyckte jag att en påskinspirerad nailart skulle vara på sin plats i veckans NailArt Sunday. Temat är fritt, men jag anar att det säker är fler än jag som kör lite påsktema idag ;) Jag har en ljusgul bas och ovanpå det påskblommor i massor av färger. Jag är inte helt nöjd, det blev lite för plåttrigt. Men det är färgglatt och roligt, samt passande för påsken!


fredag 18 april 2014

L.A Girl - Alkaline Blue

Jag har så svårt att bestämma mig för vilken min favoritfärg på nagellack är. Jag äger flest lila och gröna, men det är något speciellt med klarblå lack. Jag tror de gör mig lite extra lycklig. Kan man bli något annat än glad när man ser en vacker blå? Nej, jag tror inte det. Alkaline Blue från L.A Girls Metal-kollektion är ett sådant lack som gör mig lycklig ända in i själen. 


Formulan påminner mest om foil tycker jag, med silvriga flecks. Men kolla nyansen. Den är ju underbar. Jag får verkligen inte nog av att se mina naglar prydas av den här typen av blå! Folk på jobbet blev som tokiga av det här lacket dessutom, jag har aldrig fått så mycket komplimanger som när jag bar detta! Två lager räcker fint men torktiden var ovanligt seg för att vara ett foillack. 

Formula: 6 av 10
Färg: 9 av 10



torsdag 17 april 2014

OPI DS - Luxurious

Då var det skärtorsdag! Ikväll ska vi ha lite påskpyssel med bland annat äggmålning tillsammans med lite familj och kompisar. Det ska bli väldigt trevligt, det var otroligt länge sedan jag målade ägg! Nu på förmiddagen måste jag ut på stan och leta efter vattenfärger, undrar var sådana finns? Leksaksaffärer kanske? Men först ska vi titta på dagens lack. Nämligen fantastiska Luxurious!


Sprakande orange, nästan eldig. Den är metallisk i formulan och glittrar riktigt tjusigt. Det guldiga skimret gör den verkligen speciell! Jag är väldigt glad över att ha Luxurious i samlingen för den här färgen går verkligen hem hos mig. Flammande hett! På bilderna har jag två lager som täckte bra men var något tunna, dock torkade det fort. Jag är inte helt nöjd med bilderna, men de får duga. Jag vet inte riktigt vad jag höll på med när jag fotograferade... 

Formula: 8 av 10
Färg: 9 av 10



onsdag 16 april 2014

Zoya - Yara

Hej på er! Hoppas veckan har varit angenäm hittills. Själv jobbar jag hela 75% nu vilket innebär flera 08-17 dagar. Det går väldigt bra, men jag är helt slut när jag kommer hem. Tur att min sambo har en ängels tålamod och sköter om hemmet medan jag däckar på soffan varje dag, haha.
Förra veckar bar jag ett och samma lack i tre hela dagar. Det tänkte jag visa idag, Zoya - Yara.


En olivfärgad bas med guldskimmer. Dock var det svårt att fånga nyansen på bild, jag upplever den som lite mörkare. Kanonformula, men man fick doppa penseln på nytt hela tiden. Ungefär som att lacket inte riktigt ville följa med upp. Två lager räckte och det torkade snabbt. Guldskimret gör verkligen Yara speciellt, jag tycker det var riktigt fint. Jag tyckte däremot att det skar sig lite mot min hudton, så det blir nog ännu finare på andras naglar. Hur som helst passar det bra på Karins Gröna Onsdag! 

Formula: 8 av 10
Färg: 5 av 10



tisdag 15 april 2014

Depend - #2061

Vad sägs om något rött på bloggen? Det var ett tag sedan. Det är även på tiden att ett sandlack får lite uppmärksamhet. Så jag slår två flugor i en smäll och visar ett rött sandlack helt enkelt. Jag såg att det låg ett otestat Depend Rough Sparkle-lack i lådan så den fick åka fram förra veckan.


2061 är namnet på den här skönheten. Depend har tagit fram riktigt tjusiga texturkollektionen tycker jag, även om jag inte testat speciellt många. Fin och somrig röd med små glitterpartiklar i silver och kanske till och med guld, det ser ut som det i vissa ljus i alla fall. Den glittrar riktigt fint! Nu är jag inte sandlackens största fan, men gillar man det är det här verkligen en värdig röd. Två lager räcker och de torkar jättefort, precis som texturlack brukar göra. 

Formula: 8 av 10
Färg: 6 av 10 



måndag 14 april 2014

KBShimmer - You Go Ghoul!

Jag har svårt att hålla mig från KBShimmers underbara lack när jag hittar dem till ett bra pris. Oftast på blogsales. Det gäller även You Go Ghoul! som damp ner i brevlådan för flera veckor sedan, men inte testats förrän nu. Som man kan ana på namnet tillhör den KBShimmers Halloween-kollektion förra året, men jag tycker den kan visas även i vårtider.


En svart jellybas med hexagoner i orange, rosa och lila. Tittar man noga ser man även pyttigt strängglitter i orange. Det är ju verkligen ett Halloween-lack, och ett snyggt sådant! Den svarta jellybasen ger verkligen lacket djup, nästan som en galax. Tre tunna lager räcker bra, lite klumpigt upplevde jag det dock som. Torktiden var helt okej. Jag bär sällan glitterlack men det här kommer åka fram snart igen, det var riktigt läckert. Det gick hem hos sambon också, plus i kanten! 

Formula: 6 av 10
Färg: 7 av 10



söndag 13 april 2014

NailArt Sunday - Neon

Vilket roligt tema Angelica har valt den här veckan! Det ska bli superkul att se vad de andra har hittat på i dagens NailArt Sunday. Neoner är ju för härliga så jag hoppas på massor av lysande, färgglada manikyrer!

Jag valde fyra olika neonlack som jag sedan gjorde svart-vita leopardmönster på. Jag tycker det blev riktigt snyggt, men lite kladdigt kanske. Manikyren var snyggare på håll än om man tittar nära. Men resultatet blev som jag väntat mig och det är jag nöjd med.


Ha en trevlig söndag!

fredag 11 april 2014

China Glaze - So Blue Without You

Ni vet känslan när man köper ett lack, tittar på det, låter det stå i Helmer-lådan i veckor och sedan blir alldeles tagna av snygghet när ni väl lackar med det? Ni vet, när man tänker "Hur kan jag inte ha använt den här under flera veckor?!" eller "hur kan jag missat den här skönheten?!" Exakt så var det när jag äntligen plockade fram So Blue Without You.



Den är lysande blå. Det är metalliskt. Den gnistrar. Den är underbar. Jag älskar So Blue Without You. HUR kan jag inte ha hört talas om denna? Nu tillhör den China Glaze julkollektion, Happy Holliglaze, som kom förra året så den är ju inte så gammal, men ändå. Den är ju så vacker! Bra formula och torktid också. Vad tycker ni? Är ni likna tagna som jag?

Formula: 8 av 10
Färg: 9 av 10



torsdag 10 april 2014

Fri frakt i min Blog Sale!

Ni har väl inte glömt min Blog Sale? Det finns fortfarande massor av lack av olika märken kvar, och den fylls på hela tiden! Nu har jag dessutom turen att kunna erbjuda FRI FRAKT på alla småköp (1 till 4 lack!)

Här kommer lite swatchbilder på några av lacken jag säljer:

China Glaze - Surfin´ for Boys

Essie - Steel-Ing the Scene

OPI - In the Cable Car-Pool Lane

Orly - Spazmatic

Viva la Diva - Explosion

Hoppas ni hittar något ni gillar! Fast frakten är gratis skickas såklart alla lack i vadderade kuvert samt inlindade i bubbelplast. Ni kommer till min Blog Sale genom att klicka HÄR!